Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Újvárosi Tagóvoda

Óvodánk

Az óvoda:
 • Lakótelepi környezetben, a déli városrészen épült 1973-ban.
 • A háromcsoportos óvoda további három csoporttal bővült 1977-ben. A folyamatos gyermeklétszám csökkenése indokolta 2010/2011-es nevelési évtől az egyik csoport megszüntetését.
 • Az óvoda jelenleg  egy vegyes, négy homogén életkorú csoporttal működik.
 • Intézményünk 2007. augusztus 31-én három tagóvodával bővült, melynek működési helyszínei egy-egy csoporttal: Kőszegfalva, Velem, Bozsok községek.
 • A bozsoki tagóvodánk 2017 szeptemberétől levált a székhelyintézményről.
 • Óvodánk megyei bázisóvoda volt. (2018. szeptember 1 - 2022. december 31. között) Nevelési évenként 2 őszi - 2 tavaszi bázisóvodai szakmai napon vártuk a megye óvodapedagógusait.
 • A velemi, kőszegfalvi tagóvodáinkkal együtt 2020. szeptember 1-től a Kőszeg Meseváros Óvoda és Bölcsőde tagintézményei lettünk.
A nevelőtestület profilja:
 • A nevelőtestület tagjainak száma hét fő, valamennyi óvodapedagógus felsőfokú végzettségű, közülük 2 fő szakvizsgával rendelkezik.  
 • A nevelőtestület tagjai  szakmailag jól felkészültek, folyamatosan fejlesztik szakmai tudásukat.
 • A nevelőmunkát két pedagógiai asszisztens, öt szakképzett dajka és egy óvodatitkár segíti.
 • További segítőink a Pedagógiai Szakszolgálat munkatársai: logopédus, mozgásterapeuta, pszichológus, gyógypedagógus.
Az intézmény infrastruktúrája:
 • Az óvoda külső és belső állaga korszerű, barátságos, akadálymentes, energiatakarékos. A felújításra 2011 -ben A jövő nemzedék „Új-városi” óvodája Kőszegen nyertes pályázatának köszönhetően került sor. Logopédiai szobát, szülői várót, tornaszertárt, felnőtt szociális blokkot, sószobát alakítottak ki, megfelelő eszközállománnyal.
 • Csoportszobáink, tágasak, déli fekvésűek, berendezésükben a természetes anyagokból készült eszközök, gyerekmérethez igazodó bútorok találhatók. Minden csoport más nevet visel, ezek a jelképek megjelennek az öltözőkben, csoportszobákban.
 • Nagy tornateremmel rendelkezünk, melynek felszereltsége jó. Számos eszköz szolgálja a gyermekek mozgásigényének kielégítését. (pl: Mozgáskotta, Ayres terápiás eszközök, Greisswald fal, zsámolyok, padok, labdák, bordásfal). A Mozgáskotta játékcsalád a gyermekek teljes személyiségének fejlesztését segíti.
 • Udvarunk 2018/2019-es nevelési évben egy újabb felújításnak köszönhetően újult meg. Játékai az EU szabványnak megfelelőek, igyekszünk lehetőségeinkhez mérten folyamatosan fejleszteni.  Megfelelő nagyságú.  A füves, napos, árnyas részek aránya is kielégítő.
Az intézmény társadalmi kapcsolatai:
 • A szülők és óvodás gyermekeik a legfontosabb partnereink. A szülőkkel jó kapcsolatot alakítottunk ki. Minél több feladatba, közös tevékenységekbe szeretnénk őket még jobban bevonni. (pl.: gyűjtőmunka, különböző vásárok – Orsolya nap, adventi). Elsődleges feladatunk, hogy megbízzanak bennünk, együttműködjünk gyermekeik harmonikus fejlődése érdekében. A jó együttműködés feltételeinek tartjuk: az óvodai közösség és a nevelői minta szerepét, az óvoda kultúra közvetítő funkcióját és nyitottságát.
 • Jó a kapcsolatunk a tagóvodákkal, társintézményekkel és az általános iskolákkal. Az intézmények egymás közötti együttműködése továbbképzések, szakmai -, pedagógiai napok, bemutatók szervezésében teljesedik ki.
 • Munkakapcsolatban állunk a fenntartóval, a gyermekorvossal, védőnőkkel, a Gyermekjóléti Szolgálattal.
 • A pedagógiai szakmai szolgáltató szervek közül, a Pedagógiai Szakszolgálattal, a Tanulási Képességeket Vizsgáló Rehabilitációs Szakértői Bizottsággal van szoros kapcsolatunk.
 • Fontosnak tartjuk a környék társintézményeivel, közművelődési intézményeivel, múzeumokkal, civil szervezetekkel való jó együttműködést is.
 

 

Óvodánk dolgozói

index

Óvodapedagógusaink

Gyuráczné Kiss Marietta tagintézmény - igazgató
Cseh Laura
Dóka Krisztina
Major Annamária
Mosolygó Ágnes
Papp Orsolya
Rodler Ágota
Saláta Gáborné
Sipos - Lugossy Annamária
Zentai Zoltánné
colored-pencils-1506589

Nevelőmunkát segítőink

Pedagógiai asszisztensek:
Karcsics Nikoletta
Tancsicsné Éles Barbara

Dajkák:
Bruckner Helga
Holler Lászlóné
Málovits - Zentai Nikoletta
Némethné Kiss Zsanett
Zsuppán Dóra

Óvodatitkár:
Horváth Zoltánné
sand 1573326_1920

Egyéb segítőnk

Hollósi Gábor

Csoportjaink

Nemzeti-, óvodai ünnepek, rendezvények, programok

pumpkin-4454745

Ősz

Takarítási világnap – Hulladékgyűjtő nap
Autómentes nap
Magyar népmese napja
Őszi ünnep
Gyermekek születésnapja
Állatok világnapja
Márton napi hagyományok
Egészségnevelési hét – Tök party
christmas-2947257

Tél

Adventi készülődés
Mikulás várás
Karácsonyi kézműves délután
Karácsonyváró délelőtt
Farsang
Farsang farka
spring-bird-2295431

Tavasz

Tavasz köszöntő – Március 15.
Víz világnapja
Húsvét
Föld napja
Anyák napja
Madarak és Fák napja
Gyermeknap
sunset-174276

Nyár

Évzáró - ballagás
Kirándulások
Nyári élet
Játék, játék, játék

Állatbarát óvoda

Tagóvodánk 2023-ban elnyerte az Állatbarát Óvoda címet!
 
Az „Állatvédelem gyerekeknek” szerkesztőbizottsága az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi, Jogi, Elemző- és Módszertani Központjának szakmai támogatásával pályázatot hirdetett óvodák számára is az „Állatbarát Óvoda” és az „Év Állatvédő Óvodája 2023” címekért.
A pályázatra olyan óvodák jelentkezését várták, akik a 2022/2023 nevelési évben kiemelkedően sokat tettek az állatvédelemért, és arra törekednek, hogy beépítsék a felelős állattartást a nevelésbe változatos és kreatív programok segítségével.

Nagyon büszkék vagyunk gyermekeinkre, szülőkre, dolgozókra egyaránt, hogy szerető gondoskodással, jó példával szeretik, védik és tisztelik az állatokat. Folytatjuk a munkát, az állatok iránti figyelmet, gondoskodást!

Állatvédelmi témahét 2022

 TeSétáltasd! és TeAdományozz!
kezdeményezés képekben

Ismerkedünk az állatokkal

Alapítvány

50 éves lett óvodánk

417392592_694479726222841_5340274342851414401_nÖtvenéves jubileumát ünnepelte a kőszegi Újvárosi Óvoda 2024. január 19-én.
Az intézmény 1973. december 10-én nyitotta meg a kapuit.
A fél évszázados születésnapra az óvoda volt dolgozói, a város óvodájának és tagóvodáinak, bölcsődéinek és a társintézményeinek vezetői is meghívást kaptak.
Gyuráczné Kiss Marietta tagintézmény-igazgató köszöntötte az ünnepség résztvevőit, majd felidézte az intézmény fél évszázados történetét.
50 évvel ezelőtt 3 csoporttal kezdte meg működését a lakótelepi óvoda Gamauf Etelka vezetésével.
A gyermek létszám növekedésével az óvoda bővítésére 1977-ben került sor. Azt a nevelési évet hat csoporttal és 150 férőhellyel indították.
Az óvoda bővítése külön feladat elé állította az óvodavezetést, úgy a személyi, mint a tárgyi feltételek biztosítása területén.
A Kőszegi Meseváros Óvoda Újvárosi Tagóvodája jelenleg öt csoporttal működik.
A köszöntő után a Katica csoport gyermekei adtak műsort, majd a város több művészeti egyesülete is fellépett a jubileum alkalmából, így a Hajnalcsillag Néptáncegyüttes Aranyalma csoportja, a BE-JÓ Táncegyüttes Mini csoportja és a Dance Jam Tánccsoport alsótagozatos gyermekei.
Ezután emléklappal, virággal és az óvoda történetének kiadványával kedveskedtek a megjelenteknek,
majd közös beszélgetésre hívták a vendégeket, ahol sok személyes emlék is előkerült az Újvárosi Óvoda históriájából.
Az intézmény korábbi és jelenlegi pedagógusai meghatottan fogadták a köszöntést.
Regéné Kenyeri Ágota, aki 10 évig intézményvezető helyettesként, majd 21 évig intézményvezetőként dolgozott az óvodában,
viszontajándékkal kedveskedett: színes ceruzákat ajándékozott az intézménynek,
"hiszen abból sosem lehet elég, főleg, ha a piros tényleg piros és a sárga valóban sárga!"
Az 50. születésnapját ünneplő intézményt, annak dolgozóit és természetesen az óvodásokat Básthy Béla polgármester is köszöntötte.
Isten éltesse a jubiláló óvodát!"

Forrás: Kőszeg város Facebook oldala

Galéria

Kapcsolat

Kőszeg Meseváros Óvoda és Bölcsőde
Újvárosi Tagóvodája


OM azonosító: 036446
Tagintézmény - igazgató: Gyuráczné Kiss Marietta
Nyitvatartás: 530 - 1630

9730 Kőszeg Deák Ferenc utca 2.